
Jsme
rodinná firma
spolehlivý partner pro velkoobchody, výrobce a restaurace s více pobočkami v České republice.
Stále rozšiřujeme sortiment našich surovin a produktů.
Náš osobní přístup je hlavním důvodem mnoholeté spolupráce a spokojenosti.
Spolupracujeme s výrobci přímo ze země původu.


Gregorios Miskos
Krnovský rodák, který se narodil řeckým rodičům. Vystudoval dvě vysoké školy a dlouhé roky působil ve specializované laboratoři atletické federace zabývající se biomechanickým rozborem technických a rychlostních disciplín. Po sametové revoluci byla Laboratoř zrušena a nastalá situace ho donutila hledat nové zaměstnání. I přes omezené možnosti za dob socialismu procestoval kus světa a nahlédl tak pod pokličku gastronomií jednotlivých národů.
Zájem o zahraniční speciality ho přivedl do Moravské rýžové společnosti, kde získal první zkušenosti s importem zboží z USA. V roce 1995 začal s vlastním podnikáním a dovozem kvalitního tuňáka, jenž se v našem portfoliu drží stále. V roce 1997 založil AKMIS, spol. s r.o., která jako importér zahraničních specialit funguje dodnes.
V současné době je zodpovědný za nákup a prodej tuňáka. Ve volných chvílích se rád věnuje českému národnímu “sportu” kutilství. Miluje fotbal a vyjížďky na kole.

Andreas Miskos
Narodil se a žije v Praze. Již od mládí si vybudoval silný vztah k novým chutím a netradičním specialitám, které ho natolik zaujaly, že se hned po škole rozhodl zapojit do rodinného podnikání.
Jeho hlavní náplní práce je komunikace s klíčovými zákazníky, řízení nákupu zboží a aktivní nastavování firemních procesů pod vedením mentorů. Je známý tím, že rád dotahuje svěřené projekty do úspěšného konce.
Ve volném čase se věnuje studiu cizích jazyků a je nadšeným hráčem počítačových her. S velkou vášní navštěvuje restaurace a kromě mexické gastronomie je mu velmi blízká také italská a řecká kuchyně. Fyzickou kondici udržuje jako občasný návštěvník posilovny.





